Dreptul Uniunii Europene și CEDO

Dreptul Uniunii Europene, ca set de norme direct aplicabile în sistemul nostru juridic, are un impact tot mai mare asupra vieții juridice a cetățenilor statelor membre UE. În această calitate, și în țara noastră, aspectele juridice legate de aplicarea sau incidența dreptului Uniunii sunt tot mai frecvente și reclamă o tot mai mare expertiză a profesioniștilor dreptului în acest domeniu.

Sub acest aspect, avem o bază temeinică, teoretică și practică, permițându-ne să oferim clienților noștri, în cadrul activității de consultanță, o viziune completă, dacă nu chiar exhaustivă, asupra legislației Uniunii Europene, în toate domeniile de interes pentru aceștia (aplicabilitate, obligativitate, analiză comparativă cu legislația română sau a altor state membre, posibilități de invocare și acțiune, inculsiv în fața instituțiilor europene, etc.).

De asemenea, punem la dispoziția clienților noștri o analiză pertinentă a jurisprudenței europene (a Curții de Justiție a Uniunii Europene și a Curții Europene a Drepturilor Omului), raportat la situația de fapt prezentată și a posibilităților de invocare în fața instanțelor române și europene.

Legislația europeană și jurisprudența aferentă sunt elemente pe care le avem în vedere în permanență în activitatea noastră, indiferent care ar fi domeniul în care suntem solicitați să acordăm consultanță sau asistență, dată fiind importanța acestora și caracterul decisiv pe care îl pot avea în soluționarea unei probleme de drept. Furnizarea unei analize complete, sub toate aspectele, a problemelor juridice care ne sunt prezentate de clienții noștri, este fără doar și poate condiționată de o viziune de ansamblu, care să cuprindă inclusiv reglementările europene incidente, precum și jurisprudența europeană relevantă.

Litigiile transfrontaliere sunt un domeniu de interes pentru biroul nostru, cu atât mai mult cu cât raporturile de drept, indiferent de tipul lor (civile, comerciale, fiscale, etc. ), dintre resortisanți ai unor state membre diferite au devenit extrem de frecvente în prezent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *