Avocat drept comercial și societar




Biroul nostru ofera consultanță și asistență juridică pe toată durata de existență a unei firme, de la infiintare și până la încetarea activitatii sale.

Asiguram servicii complete pentru înființarea de societăți comerciale și organizații non-profit ( asociații și fundații), înregistrarea persoanelor fizice autorizate, modificări ale societăților comerciale și înregistrarea acestora la Registrul Comerțului (inclusiv cesiuni, achiziții părți sociale/acțiuni), lichidare/dizolvare/reorganizare/fuziune și radiere a societăților comerciale.

Întocmirea și perosnalizarea contractelor comerciale (achiziții publice, vânzare-cumparare, închiriere, comodat, împrumut, prestări servicii,  colaborare, leasing), formularea și susținerea cererilor și acțiunilor în justitie, negocieri și concilieri prealabile, recuperarea debitelor (pe cale amiabila sau în justitie, inclusiv pe cale procedurilor rapide, prin ordonanțe sau somații de plată) reprezintă câteva dintre cele mai importante servicii pe care le punem la dispoziția clienților noștri.

Avand în vedere multitudinea aspectelor juridice și a legislatiei abundente (și nu de putine ori instabilă) care interferează în permanență cu activitatea persoanelor juridice (indiferent de forma juridică a acestora), oferim consultanță juridică la cele mai înlalte standarde de competență în activitatea comercială curentă. În acest fel, problemele juridice nu vor mai constitui un impediment în buna desfăsurare a activității dvs.. Vă vom fi parteneri de încredere pe durata întregii actvități, furnizându-vă opinii și soluții juridice eficeinte. Este motivul pentru care am creat un pachet special pentru persoane juridice, pentru a veni în sprijinul nevoilor permanente de consultanță juridică pe care le întâmpină invariabil orice firmă (mai multe informații găsiți la pagina ”Onorarii”).



Avocat drept comercial Timisoara – Litigii comerciale

Servicii oferite

Recuperare creanțe

Redactare cereri de deschidere a procedurii de insolvență

Avocat in drept comercial Timisoara – Dreptul comercial este o ramura a dreptului privat care cuprinde un ansamblu unitar de norme juridice care reglementeaza relatii sociale, patrimoniale si nepatrimoniale din zona de comert. Aceste relatii apar intre persoanele cu calitate de comerciant. Dreptul comercial are rolul de a reglementa materia comerciala.

Avocat in drept comercial Timisoara – Infiintari firme si organizatii

Pentru infiintarea unei firme noi este necesar ca administratorul sau administratorii(daca sunt mai multi) sa depuna o serie de acte la Registrul Comertului si la alte institutii abilitate, in functie de tipul firmei nou infiintate.

In sensul de mai sus este recomandata colaborarea cu un avocat bun in drept comercial pentru ca lucrurile sa se desfasoare mai repede, fara intarzieri. Un avocet bine pregatit in dtrept comercial stie exact ce acte sunt necesare in functie de specificul firmei si va ghida corespunzator clientul in demersul de a deschide o firma sau orice tip de organizatie.

Avocat in drept comercial  Timisoara– Completare obiect de activitate

O firma poate alege, in functie de domeniul de activitate, mai multe coduri CAEN care sa determine obiectul de activitate principal si pe cele secundare. In sensul acesta, avocatul pe drept commercial va explica clientului sau diferentele dintre coduri CAEN care par asemanatoare sau identice.

Chiar daca anumite definitii ale unor coduri pot parea ca inseamna acelasi lucru, in realitate un cuvant poate schimba cu mult domeniul de activitate al firmei. Un avocat bun pe comercial va sti exact ce anume se potriveste firmei pe care o deschide si astfel sunt evitate greselile.

 In momentul in care au fost alese coduri CAEN gresite, se va relua procedura de alegere si se vor face modificari in actul constitutiv ceea ce implica mai multe costuri si timp pierdut pentru firma. Cu ajutorul unui avocet bun, clientul va alege de la bun inceput domeniul de activitate correct (codul CAEN corespunzator).

Avocat in drept comercial Timisoara  – Modificare, redactare act constitutiv

In actele unei firme sau organizatii pot sa apara modificari ce sunt impuse de conditiile in care se desfasoara activitatea societatii si de anumite modificari legislative. Toate modificarile ce sunt aduse actului constitutive al firmei sunt inregistrate in mod obligatoriu si la registrul comertului.

Modificarile se fac prin hotarare AGA si trebuie publicate in Monitorul Oficial. Pentru a face astfel de modificari, colaborarea cu un avocat bun in drept comercial este cea mai buna solutie deoarece acesta va sti cum sa formuleze anuntul in numele firmei pentru a obtine cel mai mic cost si va redacta corect modificarile asupra actului constitutiv.

Avocat in drept comercial Timisoara – Intrare sau retragere asociati, Cesiune parti sociale,

Cesiunea partilor sau a actiunilor reprezinta actul juridic prin care asociatul sau actionarul cedent, transfera catre un individ sau catre mai multi indivizi denumiti cesionari, asociati sau straini de asociatie, parti sociale si actiuni.

Cesiunea părților sociale este de două tipuri:

  1. Cesiunea între asociații existenți în cadrul firmei;
  2. Cesiunea către persoane din afara firmei.

Cea mai simpla si rapida varianta prin care in SRL poate intra un nou asociat este majorarea de capital a societatii.

Legat de cesiunea între asociații existenți , aceasta necesită modificarea documentelor companiei în raport cu tranzacția efectuată între asociați. Prin cesiunea părților sociale detinute un asociat poate transfera în parte sau în integralitate părțile sociale deținute in cadrul firmei.

Astfel, asociatul sau asociatii convin asupra deciziei cu privire la intrarea unui nou asociat in firma in conditiile in care acesta mareste capitalul social, devenind astfel asociat in firma. Dupa aceasta majorare urmeaza cesiunea partilor sociale. Cu ajutorul unui avocat bun in drept comercial, aceste etape se vor desfasura mai repede si mai eficient, fara greseli si fara drumuri inutile la diverse institutii.

Cesiunea către persoane din afara firmei se poate face prin publicarea în Monitorul Oficial (pentru un termen de minim 30 de zile) a intenției de cesiune a părților sociale către o persoană din afara societății sau prin modalitatea mai indirectă de majorare a capitalului social cu cooptarea unui asociat și ulterior cesiunea efectivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *